Home » Peperiksaan SPA » Tips Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Tips Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Adakah anda salah seorang calon Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 pada masa terdekat ini? jika YA, teruskan bacaan. Pada tahun 2012 pihak  Infokerjaya Resources telah mengeluarkan satu ebook panduan untuk calon-calon Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 iaitu ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Pembangunan Masyarakat S41, ebook panduan ini telah membantu ramai calon exam pada masa itu. Anda boleh tengok testimonial pembeli ebook ini.

Ini antara isi kanduangan yang terdapat dalam ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 :

  • Rujukan Pantas20 Nota Ringkas berkaitan LPPKN beserta INISIATIF Integrasi Nasional, Kerja Sosial, Perpaduan Negara. Antaranya Perkhidmatan Klinikal, Perkhidmatan Perancang Keluarga, Kaunseling Keluarga & Keluarga, 58 Klinik Nur Sejahtera, Pusat Retreat Keluarga @AIRIS Keluarga, Dasar Sosial Negara, Majlis Sosial Negara (MSN), Pusat Rujukan Sosial (PRS), Sekretariat Rukun Negara (SRN), Dasar Pendidikan ke arah Perpaduan dan lain-lain lagi.
  • Huraian Format PeperiksaanSeksyen A, Seksyen B, Seksyen C dan Seksyen D
  • Tips Khas: Bagaimana Menulis Esei Dengan Baik
  • Contoh Soalan dan Jawapan Seksyen A & B
  • Soalan Khas GTP: Contoh Soalan & Jawapan

Ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 ini telah menjimatkan masa calon exam, memberikan maklumat dan format soalan yang betul. Majoriti yang gagal dalam exam ini tidak tahu format exam dan tidak mempunyai panduan yang betul untuk menjawab soalan.

Walaupun ada pelbagai sumber maklumat yang didapati di internet, maklumat yang diberikan tidak tersusun dan berterabur. Ini akan menyebabkan pembaca keliru yang mana satu yang perlu di baca.

Memandangkan ebook panduan ini telah membantu ramai calon yang Lulus Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 ada juga yang bertanya adakah ebook ini melanggar undang-undang dan soalan bocor dari pihak SPA?

Pihak  Infokerjaya Resources memberi jaminan bahawa ebook ini tidak melanggar undang-undang dan tidak mengandungi soalan-soalan bocor atau ramalan yang cuma ada contoh-contoh soalan. Pihak mereka juga memberi jaminan kepada anda yang mendapatkan ebook ini, wang di kembalikan jika tidak berpuas hati dengan kandungan ebook ini.

Jika anda ingin mendapatkan ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 untuk tahun 2013, anda boleh klik sini.

Kami berharap info ini dapat membantu anda dan dapat membuat keputusan untuk mendapatkan ebook panduan ini. Kami juga doakan anda berjaya dalam Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 yang akan datang ini.

Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

CommentLuv badge

error: Jangan Copy